FAQS

Quina és la millor època per viatjar als Estats Units?

En un país tan gran ple de contrastos paisatgístics i climatològics, qualsevol època té els seus encants però per norma general i per tal de fugir d’aglomeracions i excessos tèrmics, els millors períodes per visitar els Estats Units són la primavera i la tardor.

Amb l’estació de les flors gaudim de més bonança general, els dies s’allarguen i les temperatures comencen a ser agradables sense pujar massa. Pel que fa a la tardor, l’explosió de colors i tonalitats de la natura la fa especialment atractiva. Els freds encara no han arribat però les tarifes en general són molt més raonables.

A l’estiu, “National Parks” i destinacions habituals pels mateixos nord americans pateixen certa massificació que val la pena tractar d’estalviar.

Necessitem visat per viatjar als Estats Units?

La legislació actual permet visitar el país sense visat sempre i quan l’estada no superi els tres mesos de durada. És imprescindible disposar de passaport electrònic (tots ho són sempre i quan s’hagin expedit a partir de 2008) i també de l’anomenat “ESTA” (sistema electrònic per l’autorització de viatge). Un formulari a omplir “online” més el pagament de 14$ amb targeta de crèdit que gaudeix d’una vigència de dos anys. Val la pena cursar la sol·licitud uns dies abans de marxar per estalviar sorpreses de darrera hora.

Puc conduir als Estats Units amb el permís estatal?

Encara que no obligatori si que és molt recomanable viatjar amb disposició de l’anomenat “Carnet de conduir internacional” que expedeixen les oficines de trànsit amb cita prèvia, la presentació d’una fotografia actual i amb un cost de 10€. Cada estat es regeix per una legislació pròpia en la que alguns el sol·liciten i d’altres no així com les companyies de lloguer de vehicles que també estan subjectes a la seva particular normativa.

Val la pena contractar o disposar d’assegurança mèdica?

Rotundament si. La sanitat als Estats Units està regulada des de l’àmbit privat. Qualsevol problema o inconvenient amb que ens puguem trobar ens pot sortir molt car. Asseguradores com el RACC expedeixen certificats adequats a la durada del nostre viatge que ens proporcionaran la garantia i tranquil·litat necessàries.

Ens hem d’ajustar estrictament a una ruta en concret de les proposades?

No necessàriament. La combinació entre les diferents alternatives ajustades a cada perfil individual enriquirà de ben segur el disseny del viatge i l’experiència posterior del mateix.