LOVING GRACELAND

UN SOMNI D’HISTÒRIA EN EL MEMPHIS DELS ANYS 50

Què tenen en comú l’escriptor Mark Twain i els seus personatges amb Albert Einstein i la teoria de la relativitat? Quina relació hi ha entre les velles llegendes vinculades al cabal i el trajecte del Mississippi amb corrents musicals com ara el blues, el gospel, el rock’n’roll o el rhythm & blues?

Si coneixeu l’anomenat Mid-South dels Estats Units en podreu treure una mica l’entrellat. És una porció del país que comprèn els territoris de Tennessee, Mississippi, Kentucky, Arkansas i Missouri. Tradició, espiritualitat, classicisme i influències de tot tipus van agafats de la mà i hi formen un còctel cultural difícil d’entendre a primer cop d’ull, però que revela els seus secrets a mesura que un s’hi endinsa.

Loving Graceland és una barreja de crònica, llibre de viatges, novela documental i faula amb petites històries, al voltant de les cançons, el cinema, els costums, els convencionalismes i la cultura de la dècada dels cinquanta, quan un noi solitari, introvertit i de nom estrany, primer des del seu Tupelo natal i després des de Memphis, estava a punt de fer trontollar els fonaments de la música i de la societat conservadora de l’època.

(“A la venda en llibreries i plataformes o posa’t en contacte directament amb nosaltres”)