“El dimecres 26 d’octubre de 1881 pels vols de les tres de la tarda, el temps s’aturà poc menys de mig minut prop del “O.K Corral”. La pólvora, el plom i la sang en signaren la crònica i cada cop que ho recordava semblava reviure-ho amb renovada intensitat amb la irrupció de nous detalls afegits però també amb la mateixa sensació de desolació que l’envaí llavors.
Els records li proporcionaven força i més ara que per fi s’havia decidit a ingressar en un centre on podien tenir millor cura d’un home en el seu estat. Ni dones ni amics ni tampoc enemics l’acompanyaven en aquella darrera partida. Tan sols ell davant d’un final llargament anunciat. Ni l’escala de color al rei el podria deslliurar de perdre malgrat que encara li quedava una petita espurna d’esperança per continuar “farolejant”…
L’hotel sanatori de Glenwood tot i no estar ubicat en ple massís de les muntanyes semblava que en fos una mena d’apèndix perfectament enclavat dins del paisatge àrid i rocós del territori de Colorado. Un mascaró de proa del tot definit per la mà de l’home en la proa d’un penya-segat de pedra sòlida esculpida pels capricis de la natura i la voluntat de Déu.”

(Petit extracte del conte de mateix títol que podeu trobar via………..)