Els bons afeccionats al country i a les històries que es converteixen en mites recorden perfectament la figura de Ingram Cecil Connor III, conegut popular i musicalment com a Gram Parsons, on habita el seu esperit i per descomptat el que significà per l’evolució i desenvolupament d’un gènere potser massa ancorat en convencionalismes clàssics poc avesat a modificacions agosarades.
Cridat per la música des dels 10 anys en que assistí a un concert d’Elvis Presley proporcionà al country & western una ànima de rock i potser per això pagà tribut obtenint un final d’acord amb les connotacions diabòliques que suposà abraçar la filosofia del nou estil.
Personalment, d’ençà la seva primera visita a finals dels ’60, Parsons quedà absolutament captivat per l’encís del “Joshua Tree National Park”. Les roques, els cels, els silencis desèrtics i la perspectiva en l’horitzó dels arbres de biologia milenària eren font d’inspiració i també recolliment interpretat a la seva manera.
Les poques però intenses planes que escrigué en el llibre del gènere al capdavant de projectes com The International Submarine Band, The Byrds, The Flying Burrito Brothers o sota el seu nom constitueixen per mèrits propis punts de referència ineludibles.
Al matí del 19 de setembre de 1973 fou trobat mort a l’habitació nº8 del Joshua Tree Inn pel que semblava una dosi letal d’alcohol i drogues malgrat els esforços per reanimarlo, algun d’ells de contingut certament escabrós. Tenia 26 anys.
Les restes mortals del cantant foren robades per dos amics de l’aeroport de Los Angeles que respectant les seves darreres voluntats el retornaren de nou al territori del Joshua Tree National Park i més en concret al paratge de Cap Rock on provaren d’incinerar-lo.
Descoberts per les autoritats, finalment el cos o si més no el que en quedà, seguint indicacions de la família fou traslladat al Memorial Lawn Cemetery de New Orleans (Louisiana) que és on oficialment reposa. El seu esperit però continua deambulant per Califòrnia combinant estades al Joshua Tree Inn amb nits estrellades pels voltant de Cap Rock on un bon foc, una guitarra acústica i una ampolla de licor esdevenen elements de paradís terrenal.