D’ençà que tinc ús de raó que he sentit veritable fascinació per tot el que envoltava i representaven els Estats Units més enllà del tòpic on tot és possible si un s’ho proposa. Una mena de crida interna que em fa sentir a casa cada vegada que hi poso els peus que no he experimentat en cap més indret del planeta.

 

En un primer episodi, durant la infància i adolescència hi jugà un paper protagonista el cinema i sobretot els westerns amb els seus paisatges característics, les històries de pioners, indis, soldats de cavalleria, caçadors, búfals, muntanyes, deserts i pols…indrets on l’home no hi havia posat mai els peus i en conseqüència amb una èpica vinculada al desconegut.
Posteriorment, l’influx de la música en tota la seva varietat d’expressions personificades en el blues, el rock ‘n’ roll, el country, el jazz o el folk contribuïren a fer-me viatjar en el temps fins assolir destinacions insòlites.
Finalment, l’encís de la literatura i tota la seva força implícita amb infinitat d’autors i títols de tota mena hi col·locà la cirereta al pastís. Un pastís on tots els ingredients estan connectats i res és casual donat que els lligams s’enforteixen a mesura que es coneixen millor.
El poder visitar aquests escenaris màgics i comprovar en primera persona la sensació de llibertat absoluta i l’hospitalitat de la seva gent juntament amb la necessitat d’un canvi significatiu en la meva vida consolidà definitivament aquest projecte que espero que també sigui el vostre.