Aquest Octubre, al meu fill feia una exposició de pintura a Los Angeles Califòrnia, i junt amb dues bones amigues vam decidir que no ens voliem perdre aquest fet tant important per nosaltres, total… que vam començar a esbrinar que podíem fer de turisme per aquell lloc, i per coses de la vida vam acabar en mans d´en Jordi, FANTÀSTICA casualitat, perquè va resultar ser un expert, apassionat i alhora gran professional dels viatges i no sols això sinó que  sabia quasi de memòria tots els indrets, anècdotes i ple de dades molt interessants per el nostre viatge. Vam fer la ruta de “Big Sur”, com sóc una apassionada de les costes i mars,ell va buscar aquesta ruta, pràcticament feta a la meva mida, Vam aterrar a Los Angeles, i després d’una petita parada a L.A. Per el mati vam començar la ruta amb un cotxe tot terreny preciós.

Primera parada a Sant Mònica, mític indret amb el que vam començar a tenir contacte amb el que seria la tònica general durant tota la ruta, el Pacific i els molls de fusta, Santa Barbara, Pismo Beach, i total la costa de Big Sur amb les escarpades roques, paisatges meravellosos, lleons marins i milers de surfistes com a gotetes negres dins l’inmensitat de les platges inacabables,que produïa el tall de la nostre respiració cada cop que després d’un rèbol apareixia un immés i blau mar amb unes vistes increïbles. Vam viatjar fins a Solvang lloc de vinyes i bodegues.Vam veure la posta de sol a Morro Bay , vam veure passar el tren per el damunt de la platja, practicament tocant els nostres caps al Parque Estatal Gaviota, a Malibú vam veure un exèrcit de surfistes esperant les onades en perfecte formació, A Cambria on vam visitar el Castell Hearst, la bogeria d’un milionari americà i que per uns moments ens va transportar a l’éxplendoró glamour dels anys 50, i altre cop a la costa de San Simeón on centenars de lleons marins feien la migdiada. després la romàntica posta de sol a Morro Bay.. inoblidable tal i com ens va explicar un senyor que passejava per allí, diu que aquest morro te un magnetisme especial que ja van descrubrir feia molt anys als indígenes de aquest indret.De camí a la mítica ruta 17ª ens van trobar la carretera tancada per esllevisaments…. ohhh de primeres ens vam enfonsar una mica, però vam girar cua cap a Cambria i vam acabar a Paso Robles i d´alla al glamorós Carmel, amb les seves mansions i la seva costa Pacific Grove, Lovers Point Park, Lone Cypress,Pebble Beach,en fi… llocs fantastics.. i de camí cap a los Angeles, allà vam fer les turistes, Paseo de la Fama, amb totes les estrelles, Paramount Pictures,Rodeo Drive i finalment l’inaguració de l´exposició del artista de la família.

La selecció d´hotels que ens va fer el Jordi van ser excel·lent, des de el de L.A. un hotel zen que ens va sorprendre molt gratament continuant per tots els lodges durant tot el recorregut, especialmet al de Pismo Big, a mi en va robar el cor, suspès al damunt de un penya-segat amb una platja brutal al final. Una preciositat!!.

El meu record d´aquest viatge es més emocional que pràctic, però gràcies a en Jordi que va saber trobar la esència dels nostres gustos i va dissenyar un viatge fantàstic. Gràcies Jordi!!!!

Montse A.